nieuws

Amsterdam sluit negen illegale hotels in centrum

Hotel

In het Amsterdamse stadsdeel Centrum zijn sinds begin november negen illegale hotels gesloten. Reden voor de sluiting is een gebrekkige brandveiligheid. De gebreken kwamen aan het licht tijdens een grote handhavingsactie.

Amsterdam sluit negen illegale hotels in centrum

Sinds november dit jaar heeft stadsdeel Centrum Amsterdam negen illegale hotels gesloten vanwege gebrekkige brandveiligheid, zo meldt Het Parool op de website. De cijfers komen uit gegevens van het stadsdeelbestuur.

Illegale verhuur

Het stadsdeel is bezig met een grote handhavingsactie op illegale verhuur van woningen aan toeristen. Van de tweehonderd geselecteerde adressen zijn er inmiddels vijftig intensief onderzocht, aldus het artikel.

Onveilige situatie

In negen gevallen waren meer dan vier toeristen aanwezig en was de situatie zodanig onveilig dat de panden moesten worden gesloten, constateerde de brandweer. Er waren bijvoorbeeld geen duidelijk aangegeven vluchtwegen, geen brandmeldinstallaties en geen brandwerende deuren.

Boete dreigt

Op de overige adressen waren geen toeristen aanwezig, aldus Het Parool. Wel bestaat het sterke vermoeden dat deze woningen als hotels worden verhuurd. De verhuurders zijn gemaand te stoppen met deze activiteiten.

Als de exploitatie toch doorgaat, legt het stadsdeel volgens het artikel een boete van 18.500 euro op wegens illegale woningonttrekking. Omdat het onderzoek nog loopt, worden meer sluitingen van panden niet uitgesloten.

Reageer op dit artikel