nieuws

Art’otel amsterdam zomer 2013 open

Hotel

In Amsterdam opent in de zomer van 2013 het eerste Nederlandse art’otel. De exploitatie van het art’otel amsterdam is in handen van PPHE Hotel Group. Het lifestylehotel krijgt 107 kamers en is gevestigd tegenover het Centraal Station.

Art’otel amsterdam zomer 2013 open

Het art’otel amsterdam ligt tegenover het Centraal Station en wordt een architectonische mix van diverse stijlen in combinatie met op kunst geïnspireerde interieurs. Het lifestylehotel krijgt 107 kamers, waarvan vier suites, een bar, een restaurant en een kunstgalerie.

Kunst en vakantie

Met het nieuwe hotel hoopt PPHE Hotel Group kunstgeïnteresseerden en vakantiegangers aan te trekken en hen ‘een unieke ervaring te bieden op het snijvlak van kunst, restaurantbezoek en hotelovernachting’.

De galerie dient als multifunctionele tentoonstellingsruimte van 300 vierkante meter, waarin onder meer kunstwerken worden tentoongesteld. Een nog niet bekendgemaakte kunstenaar gaat zich aan het hotel verbinden.

Park Plaza

De exploitatie van het nieuwe hotel is in handen van PPHE Hotel Group Limited, voorheen Park Plaza Hotels. De hotelgroep heeft een exclusieve licentie van Carlson om Park Plaza Hotels en Resorts te ontwikkelen en te exploiteren in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De meerderheid van de hotels van PPHE Hotel Group opereert onder de merken Park Plaza Hotels & Resorts en art’otel.

Reageer op dit artikel