nieuws

Bouw hotel op NDSM-terrein Amsterdam gestart

Hotel

Op het NDSM-terrein in Amsterdam is begonnen met de bouw van het Brooklyn Hotel. Woensdag 12 december werd de eerste paal geslagen van het 2.850 vierkante meter grote hotel, dat wordt geëxploiteerd door WIN-hotels.

Bouw hotel op NDSM-terrein Amsterdam gestart

Het Brooklyn Hotel van WIN-hotels verrijst op het terrein van de voormalige scheepswerf NDSM in Amsterdam-Noord. De eerste paal ging woensdag 12 december de grond in, zo meldt Vastgoedmarkt.nl.

General manager Patrick Kerkhoven, die de officiële handeling verrichte in samenwerking met ontwikkelaar Ted Biesterbos en stadsdeelvoorzitter Rob Post, laat in het artikel weten dat hij de doelgroep van het trendy hotel ziet als zeer divers.

‘Het loopt van mensen die op de werf moeten zijn voor een festival of zaken tot toeristen of zakenlui die Amsterdam bezoeken en even willen genieten van de vrije gevoel op de pont’, aldus Kerkhoven tegen Vastgoedmarkt.nl.

Het hotel wordt naar verwachting eind 2013 geopend en vormt het glazen middelste deel van De Smederij, waarvan het karakteristieke puntloodsje 30 meter wordt opgetild.

Reageer op dit artikel