nieuws

Hoge onderscheiding voor topman Carlton

Hotel

De eigenaar van de Carlton Hotel Collection heeft uit handen van de Britse koningin Elizabeth een hoge onderscheiding gekregen voor zijn bijdrage aan de ‘leisure and service industry’.

Hoge onderscheiding voor topman Carlton

De topman van de Carlton Hotel Collection, Peter N. Salussolia, is door koningin Elizabeth benoemd tot Officer of the Most Excellent Order of the British Empire, OBE. Salussolia kreeg de onderscheiding voor zijn grote bijdrage aan de ‘leisure and service industry’.

In Buckingham Palace ontving Peter Salussolia op 4 december deze hoge persoonlijke onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Leisure & Hospitality Industry. Peter Salussolia richtte de Foundation Group – waarvan Carlton onderdeel is – op in 1973 en is een prominent en gerespecteerd leider in zijn vakgebied.

De OBE wordt beschouwd als de meest prestigieuze onderscheiding die een persoon kan ontvangen.

Salussolia richtte Carlton in 1985 op. De hotelgroep bestaat uit tien viersterrenhotels waarvan zeven in Nederland, twee in Groot-Brittannië en één in België. Elk hotel wordt geëxploiteerd door een general manager die het hotel beheert als ondernemer.

Reageer op dit artikel