nieuws

Hotel De Wereld Wageningen rijksmonument

Hotel

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed van het ministerie van OCW heeft hotel De Wereld in Wageningen benoemd tot internationaal rijksmonument. De Wereld is in het bezit van Wageningen UR en sinds 2004 weer in gebruik als hotel-restaurant.

Hotel De Wereld Wageningen rijksmonument

De toekenning van het internationale kenteken voor rijksmonument aan hotel De Wereld in Wageningen wordt gemeld door De Gelderlander. Deze is toegekend door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed van het ministerie van OCW.

Door de toekenning van het internationale kenteken is hotel De Wereld een beschermd monument als bedoeld in de Monumentenwet 1988. ‘Het pand heeft deze toekenning ontvangen op grond van de uitzonderlijke waarde als plaats van geschiedenis’, aldus De Gelderlander.

Het bijbehorende schildje roept op tot eerbiediging van het erfgoed door strijdende partijen tijdens gevechsthandelingen. Deze afspraak is vastgelegd in het verdrag van Den Haag in 1954.

Foto: website hotel De Wereld

Reageer op dit artikel