nieuws

Hotel Group beboet om verkooppraktijken

Hotel

De Consumentenautoriteit heeft een boete van 105.000 euro opgelegd aan telemarketeer Hotel Group. Het bedrijf wordt bestraft voor de onjuiste wijze waarop het kortingskaarten aan de man probeerde te brengen.

Hotel Group beboet om verkooppraktijken

Consumenten werden telefonisch benaderd met de mededeling dat zij een gratis reis kregen aangeboden. Vervolgens bleken zij echter een abonnement op een hotelkortingskaart (het HotelGroup Passport) te hebben ontvangen.

Volgens de Consumentenautoriteit ging Hotel Group zo niet alleen misleidend te werk, maar werden ook de vormvereisten die horen bij de verkoop van een ‘vakantieproduct van lange duur’ overtreden. ‘Voor het afsluiten van het abonnement was bijvoorbeeld een handtekening vereist’, zegt een woordvoerster.

Omdat de gemaakte overeenkomsten hiermee nietig zijn verklaard, kunnen gedupeerden hun kosten bij Hotel Group terugvorderen.

De Consumentenbond toonde zich dinsdag 4 december op zijn website tevreden met de boete. De bond heeft veel klachten gekregen over de hotelkortingskaart.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel