nieuws

Marriott en Accor bij beste werkgevers ter wereld

Hotel

De hotelgroepen Marriott en Accor staan in de lijst met vijfentwintig beste Multinationals ter wereld om bij te werken. Ze scharen zich op de lijst van Great Place to Work tussen de Googles, McDonalds en Ernst&Youngs van deze wereld.

Marriott en Accor bij beste werkgevers ter wereld

Marriott staat op plek zes, Accor komt nieuw binnen op negentien in de lijst beste multinationals ter wereld. Op de lijst voor beste werkgevers in Nederland komt Marriott niet voor en staat Accor op plek veertien.

Director Human Resources van Accor Hotels Nederland Poleanne Vluggen is trots op de plek van Accor. ‘Ons personeelsbeleid is gebaseerd op waarden als professionaliteit, erkenning, diversiteit en sociale dialoog en respect. We zijn trots dat we kunnen zeggen een bijdrage te hebben geleverd aan de erkenning van deze waarden. Onze plek in de ranglijst laat dat duidelijk zien.’

Carrièremogelijkheden

Accor Hotels zet zich al jaren in voor de carrièremogelijkheden en internationale mobiliteit. Om de vaardigheden, motivatie en loyaliteit van werknemers te versterken en te ondersteunen, heeft de keten 2015 gekozen als het jaar waarin 75% van het aantal hoteldirecteuren op die positie is gekomen via interne promotie.

Om nieuw talent aan te boren maakt Accor onder meer gebruik van de website AccorJobs.com, waar wereldwijd banen bij Accor gepresenteerd worden. In 2011 telde dit portaal, beschikbaar  in 12 talen, maar liefst 4,7 miljoen bezoekers en bracht het 20.000 banen en stageplaatsen onder de aandacht en ontving het meer dan 500.000 sollicitaties.

Eigen opleiding

Ook was Accor in 1985 de eerste hotelgroep ter wereld met een eigen opleiding: De Académie Accor. In deze ‘topschool voor gastvrijheid’ worden meer dan 435.000 dagen per jaar trainingen gegeven (gemiddeld drie dagen per medewerker). Het instituut staat aan de basis van meer dan 100 hotelberoepen in 72 landen. De keten investeert bijna €45 miljoen in zijn opleidingsinstituut.

Ranglijst

Dit is de tweede keer dat Great Place to Work een wereldwijde ranglijst maakt van de beste werkgevers. Eerder werd dat wel al per continent en per land gedaan. Bedrijven komen in aanmerking voor de wereldranglijst als ze geplaatst zijn op minimaal vijf nationale Great Place to Work lijsten, wereldwijd ten minste 5.000 medewerkers hebben, waarbij minimaal 40 procent van hun arbeidskrachten mondiaal gezien buiten het land van herkomst van het bedrijf werkzaam is.

Het Great Place to Work Institute is een mondiaal advies-, onderzoeks- en opleidingsbureau dat organisaties helpt bij het identificeren, creëren en onderhouden van een Great Workplace door het helpen ontwikkelen van een cultuur waarin vertrouwen centraal staat. Great Place to Work werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 45 landen op alle continenten.

De Wereldranglijst voor Beste Multinationale Werkplekken is gebaseerd op een verzameling van gegevens vanuit ongeveer 1800 bedrijven die geplaatst waren op de landelijke Great Place to Work lijsten. Elk jaar analyseert Great Place to Work gegevens uit onderzoeken onder ruim 2,5 miljoen medewerkers en data aangaande bedrijfscultuur van 5.671 bedrijven, die samen ongeveer 11 miljoen medewerkers vertegenwoordigen.

Reageer op dit artikel