Astoria Brussel wordt grondig verbouwd

Astoria Brussel wordt grondig verbouwd

Het monumentale Hotel Astoria in Brussel wordt vanaf volgende maand grondig gerenoveerd en uitgebreid om de concurrentie met andere prestigieuze hotels in de Belgische hoofdstad aan te kunnen.

Astoria Brussel verhoogt het aantal kamers met 24 naar 142, en de suites zullen van moderne snufjes worden voorzien. Het hotel zal tijdens de werkzaamheden, de eerste beginnen in september, grotendeels openblijven. Wanneer de renovatie gereed moet zijn is niet bekend gemaakt.

Ook de naam van het vijfsterrenhotel zal mogelijk veranderen, omdat in december het contract met de Accor groep afloopt en niet verlengd wordt. Astoria zal in de nieuwe naam waarschijnlijk wel behouden blijven.

Aan de sfeer van het hotel wordt niet getornd. De art-decostijl zal in bouw en interieur behouden blijven, ook omdat grote delen van het hotel monument zijn.

Het luxe hotel werd in 1908 gebouwd door koning Leopold II, en was in 1910 gastenverblijf voor zijn persoonlijke gasten tijdens de wereldtentoonstelling. Nog steeds frequenteert de Belgische koninklijke familie het Brusselse hotel.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.