Gesprek over Bulgaars Golden Tulip was short and sweet

Gesprek over Bulgaars Golden Tulip was short and sweet

Short and sweet noemt Nederlander Jan Schrasser het gesprek tussen Royal Bulgarian Ltd. en Starwood Capital over de status van het contract rondom het fonkelnieuwe Royal Tulip Golf, Spa en Wellness Resort in het Bulgaarse Balchik. Wel stelt Schrasser getuigenverhoren te starten om zo tot dagvaardig over te kunnen gaan.

‘Ik heb gesteld dat dit niet het niveau van Starwood is en dat hun houding onbegrijpelijk is’, aldus Schrasser over het gesprek tussen Royal Bulgarian Ltd. en Starwood, dat volgens de Nederlander kort en niet onvriendelijk was.

Het probleem spitst zich toe tot het managementcontract dat Schrasser sloot met Golden Tulip om het hotel te gaan exploiteren onder vlag van een van de Golden Tulip-merken. Bij de verkoop van de failliete boedel van Golden Tulip ontstond onduidelijkheid over de status van het contact.

Spijkerhard

Royal Bulgarian Ltd. vindt dat het bij Starwood hoort. Starwood liet eerder weten het contract niet over te hebben genomen. Voor Royal Bulgarian Ltd. een onbegrijpelijke houding omdat het contract volgens Schrasser spijkerhard is.

Binnenkort praten Royal Bulgarian Ltd. en Starwood Capital verder over de kwestie. Schrasser laat weten intussen door te gaan met de opbouw van feiten en gegevens om een juridische zaak te starten.

‘In ieder geval starten wij getuigenverhoren waarbij betrokkenen gedagvaard worden. Inclusief de curator, Hans Kennedie en Starwood. Maar ook een aantal getuigen zoals ex-medewerkers van Golden Tulip’, aldus Schrasser.

Het nieuwe gesprek staat gepland op 10 november en wordt gehouden in het Zwitserse Geneve.