Hotelrel tussen Britten en Duitsers

Hotelrel tussen Britten en Duitsers

Een Britse toerist heeft een rel tussen Duitse en Britse media veroorzaakt. Tijdens de luxueuze vakantie van David Barnish en zijn gezin op het Griekse eiland Kos bleek zijn hotel vol te zitten met Duitsers. Een vreselijke ervaring, vond Barnish en sleepte zijn reisorganisatie, die niets had gezegd over het grote aantal Duitsers, voor de rechter.

Hij beklaagde zich over het vroeg opstaan om ligstoelen te confisqueren met een handdoek, over de Duitse televisiezenders en over het buffet, waar zijn hotelgenoten zich op stortten zodra het restaurant de deuren opende. Zijn dochters konden niet meedoen aan kinderactiviteiten, want de spreektaal was Duits.

Barnish won de zaak en kreeg 1000 van de betaalde 5000 euro terug. Onder de kop ‘Holiday from Helmut!’ haalde het Britse tabloid The Sun de boekhouder als held binnen, meldt Dag.

Dat pikte het Duitse Bild Zeitung niet en sloeg terug onder de kop: ‘Beste Tommies, willen jullie niet met ons op vakantie? Geen probleem. Wij spelen deze zomer wel voetbal zonder jullie.’

De belediging ging gepaard met een weinig charmante foto van twee Britse vrouwen, die topless op het strand liggen te bakken en een lijst met redenen waarom Duitsers zich aan Britten storen. Wat doen die immers meer dan tekeergaan en zuipen tot ze erbij neervallen? De Brit ligt maar vadsig te zijn op zijn ligstoel en is er de schuld van dat hotels opeens Brits eten serveren. ‘Worstjes, en niertjes als dessert? Gatver!’ En dan ook nog die aanblik van schommelende witte bierbuiken en roodverbrande, kaalgeschoren hoofden.

Bild adviseert zijn lezers om deze zomer naar Oostenrijk en Zwitserland te trekken, want ‘ja, da seid ihr ja nicht dabei’, schimpt het blad richting de Engelsen. En Duitsers moeten vooral niet naar Mallorca. Daar lopen volgens Bild Zeitung alleen maar Britten rond.