Kantoorlocaties doodsteek voor vergaderen in hotels

Kantoorlocaties doodsteek voor vergaderen in hotels

Vergaderen op kantoorlocaties als Seats2Meet.com wordt de doodsteek voor vergaderen in hotels. Dat zegt Ronald van den Hoff van vergaderketen CDEF Holding. Van den Hoff voorspelde jaren gelden dat hoteliers hun positie zouden gaan verliezen aan boekingsites.

In een interview in de Misset Horeca van 3 juni stelt Van den Hoff, recent winnaar van de Personality Award uitgereikt tijdens de lancering van de Misset Horeca Top-100, dus dat vergaderen op kantoorlocaties de doodsteek wordt voor vergaderen in hotels. ‘Om maar te zwijgen over de opkomst van couchsurfing. Maar de horeca in niet erger dan andere branches’, aldus Van den Hoff.

De initiator van Seats2Meet.com wil de horeca wijzen op verandere tijden door de opkomst van internet en zegt daarbij ‘don’t schoot the messenger’. Van den Hoff: ‘Ik heb jaren gelden al geroepen dat hoteliers hun positie gaan verliezen aan de boekingsites. Dan krijg ik te horen dat ik lastig en kritisch ben. Dat vinden mensen vervelend, want het tast hun ego aan’.

Van den Hoff heeft voor horecaondernemers die een sociale structuur willen bouwen rond hun bedrijf, nog een tip. ‘Hang een reviewmogelijkheid aan je website en een Twitterfountain, en zet een paar zitplaatsen online te koop. Een zelfstandig professional bouwt dat zo voor je. En over een jaartje een mobiele applicatie, want die kost je nu nog 6.000 euro, maar straks niet meer’.