Kantoorruimtes getransformeerd tot hotel

Kantoorruimtes getransformeerd tot hotel

Bijna een vijfde van de Nederlandse kantoorpanden staat leeg. Dat inspireerde creatieve omgevings-bouwer Paul Rinkels om één miljoen vierkante meter kantoorruimte te transformeren naar onder meer hotelfuncties.

Rinkens is de ontwikkelaar van Qbic Hotels, het Townhouse Designhotel en het Designhotel la Bergère in Maastricht. ‘Ruim veertig procent van de leegstaande gebouwen is zo verouderd dat ze niet eens meer als kantoorgebouw te gebruiken zijn. Om de leegstand aan te pakken willen we die leegstaande ruimte de komende drie jaar transformeren tot moderne leefomgevingen.’

Volgens it concept werd het eerste Qbic Hotel in het WTC Amsterdam gerealiseerd. Het hotel heeft 55 kamers. De organisatie wil internationaal kwalitatief leidinggevend worden in het nieuwe ‘budget boutique’ marktsegment, waar het garant wil staan voor de ‘best basics’ en eigentijds design.

Het ombouwen van kantoorruimte resulteert overigens niet alleen in nieuwe hotels. Er moeten ook studentenwoningen komen, die het tekort aan kamers tegengaan.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.