Nieuw hotel bij Maastrichtse hotelschool

Nieuw hotel bij Maastrichtse hotelschool

Het Teaching Hotel Chateau Bethlehem in Maastricht wordt vrijdag geopend. In het kasteel hebben twaalf Nederlandse ontwerpers 26 verschillende hotelkamers ontworpen.

Het teaching Hotel is een oefenomgeving voor de studenten van de Hoge Hotelschool Maastricht en is gevestigd in het monumentale Chateau Bethlehem.

Het kasteel is aan de buitenzijde gerenoveerd, aan de binnenkant is het helemaal opnieuw ingericht. De opdrachtgever trok verschillende ontwerpers aan. Zowel gevestigde als jonge, pas afgestudeerde ontwerpers. Zij ontwierpen 26 hotelkamers, een restaurant, bar en vergaderruimtes.

Ad Smits, directeur van de Hoge Hotelschool Maastricht zegt dat de ‘wereld van hospitality’ steeds meer gericht is op het creëren van bijzondere belevenissen. ‘In een restaurant of hotel gaat het om meer dan eten en slapen alleen. Mensen hebben behoefte aan een omgeving en dienstverlening die iets bij ze teweegbrengt.’

In het Teaching Hotel zijn de studenten van de hotelschool verantwoordelijk voor alle aspecten van de gastvrijheid: een totaal hotel onder één schooldak. Om een impressie te krijgen van de inrichting kunt u hier op youtube kijken.

De hotelschool in Leeuwarden is al lange tijd bezig met hun eigen hotel: Stenden University Hotel Leeuwarden.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.