Ontwerp hoteltoren Vinkeveen te hoog

Ontwerp hoteltoren Vinkeveen te hoog

Het ontwerp voor een 45 meter hoge hoteltoren langs de rijkweg A2 bij Vinkeveen moet worden herzien. Een dergelijk opvallend gebouw dat op kilometers afstand is te zien, past niet in het Groene Hart, waarvan het landschap open moet blijven. Dat heeft wethouder Jacques Dekker (ruimtelijke ordening) bekendgemaakt.

Het Golden Tulip Vinkeveen wil het verouderde complex volledig vernieuwen. Een nieuwe toren van 45 meter zou de blikvanger in de regio moeten worden. De gemeente De Ronde Venen reageerde enthousiast op het idee. Dat meldt het AD.

Groene Hart

Toch kan het plan geen doorgang krijgen vanwege de strenge regels die het rijk heeft opgesteld voor het Groene Hart. Hotelketen Apollo Hotels Resorts, waaronder Golden Tulip Vinkeveen valt, maakt nu een aangepast ontwerp dat inlagere bebouwing voorziet, bevestigt clustermanager Alexander Kluijt. ‘Er liggen nu meerdere voorstellen. Met de architect zoeken we uit wat er precies mag. De nieuwbouw, die de uitstraling van een viersterrenhotel krijgt, gaat zeker door,’ aldus Kluijt.

Vergaderingen

Het vernieuwde hotel zal zich voornamelijk op de markt voor vergaderingen (doordeweeks) en evenementen (in het weekend) richten. Kluijt: ‘Voor de vergadermarkt liggen we ideaal aan een drukke verkeersader tussen Utrecht en Amsterdam.’

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.