Schaf papieren nachtregister snel af

Schaf papieren nachtregister snel af

Koninklijke Horeca Nederland en Recron pleiten voor het zo snel mogelijk afschaffen van het verplichte papieren nachtregister waarin hotels en campings moeten bijhouden wie er heeft overnacht.

Dat meldt De Telegraaf. De werkgeversorganisatie KHN en de branche-organisatie voor recreatiebedrijven Recron krijgen bijval van Tweede Kamerlid Erik Ziengs van de VVD. Het parlementslid gaat komende week Minister Verhagen van Economische Zaken oproepen om in te grijpen. ‘Dit gedateerde instrument uit de tijd van Swiebertje hoort thuis niet in de 21ste eeuw’, zegt het kamerlid in de Telegraaf.

Het registratieregister is al langer onderwerp van discussie. Uit een inventarisatie onder leden van KHN en Recron blijkt dat zeker 32 gemeenten een papieren administratie eisen. De gegevens van gasten die overnachtten, moeten zeven jaar bewaard blijven. Een aantal gemeenten heeft inmiddels de eis voor het bijhouden van de nachtelijke gasten laten vallen omdat hotels over elektronische systemen beschikken waarmee ze aan de eisen van de Nederlandse en Europese wetgeving rond registratie kunnen voldoen.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.