The Manhattan Hotel toont kunstwerken van Peter Hutton

The Manhattan Hotel toont kunstwerken van Peter Hutton

The Manhattan Hotel Rotterdam toont vanaf zaterdag 3 september films van de Amerikaanse kunstenaar Peter Hutton. Deze doorlopende filmvertoningen zijn onderdeel van Melanchotopia, een project van de Rotterdamse kunstgalerij Witte de With, waarbij werken van meer dan veertig internationale kunstaars op verschillende plaatsen in Rotterdam ten toon worden gesteld.

Witte de With wil met Melanchotopia diverse vormen van het dagelijkse leven in Rotterdam tonen. Volgens de organisatoren van het project Melanchotopia zit de stad op dit moment ‘gevangen’ tussen haar geschiedenis en haar toekomst.

Peter Hutton is een Amerikaanse cineast die meer dan twintig films heeft geproduceerd. De meeste films zijn portretten van steden en landschappen. Hutton heeft als zeeman bijna veertig jaar over de wereld gezworven.

De films van Hutton die in de lobby en de lobby lounge van The Manhattan Hotel Rotterdam worden getoond zijn ‘Boston Fire’, ‘New York Portrait’, ‘Landscape for Manon’, ‘Lodz Symphony’ en ‘Study of a River’. De expositie Melanchotopia duurt van 3 september tot en met 27 november.