nieuws

Toerisme in Amsterdam krijgt rake klappen

Hotel

Toeristische attracties in Amsterdam hebben het zwaar te verduren. Zij zagen het aantal bezoekers in het eerste kwartaal van dit jaar afnemen met 19 procent ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder. In het tweede kwartaal was de daling 9,3 procent.

Toerisme in Amsterdam krijgt rake klappen

Dat blijkt uit cijfers van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau, zo bevestigde een woordvoerder woensdag een bericht hierover in De Telegraaf. Oorzaak van de daling is de economische crisis.

Het aantal bezoekers van musea daalde in het eerste kwartaal van dit jaar met 16 procent. In het tweede kwartaal was er sprake van een stijging van 3,2 procent. De woordvoerder kon niet zeggen hoe groot de veranderingen in totale aantallen bezoekers waren. Wel is bekend dat de toeristische attracties in heel 2008 ruim 4 miljoen bezoekers trokken en de musea bijna 8 miljoen.

Eerder werd al bekend dat ook hotels in Amsterdam een zwaar jaar hebben. Het ATCB verwacht dat het aantal overnachtingen dit jaar afneemt met circa 10 procent.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels