Twee 'groene' hotelconcepten gelanceerd

Twee 'groene' hotelconcepten gelanceerd

Vlak na elkaar hebben zowel InterContinental Hotel Group (IGH) als Starwood een duurzaam concept gelanceerd, waarin de nieuwste technieken worden gebruikt op het gebied van energie- en waterbesparing en andere milieuvriendelijke foefjes.

IHG noemt haar groene concept ‘Innovation Hotels’, de tegenhanger van Starwood heet ‘Element’. De IHG-directie laat al doorschemeren dat een aantal onderdelen uit het project als standaard in al haar hotels worden doorgevoerd.

Starwood opent deze zomer het eerste ‘eco-vriendelijke’ hotel in de Amerikaanse staat Massachusetts, waarna grote steden als Houston en Las Vegas snel moeten volgen, meldt Bighospitality.co.uk.

Voorrang voor hybride

De Element hotels zijn volledig geschilderd met organische verf en voorzien van tapijt van gerecycled materiaal, in alle kamers bevinden zich energiezuinige apparaten, afval wordt gerecycled en het hotel verleent op de parkeerplaats voorrang aan gasten die met een hybride auto komen. Ook zijn er fietsen ter beschikking.

Starwood kwam met de plannen voor Element nadat een onderzoek van de keten aantoonde dat zestig procent van de reizigers hun ‘groene routine’ laat varen als ze weg van huis zijn, en slechts 18 procent moeite doet water te besparen in hotels, terwijl 70 procent dat thuis wel doet.

Regenwater

De Innovation Hotels van IHG, die voorlopig alleen nog op papier bestaan, lopen grotendeels op zelf opgewekte stroom, door middel van zonnepanelen en windmolens op het dak. Organisch afval wordt verstookt om warmte en energie op te wekken, en ook hier is het interieur grotendeels gemaakt van gerecyclede materialen.

De kunst in het hotel wordt allemaal bij lokale kunstenaars betrokken, om de ‘milieu-voetafdruk’ die nodig is voor transport zo klein mogelijk te houden. Daarnaast wordt regenwater opgevangen om de toiletten te spoelen en de planten water te geven, en wordt voedsel dat overschiet in de keuken aan lokale hulporganisaties geschonken.

‘Mensen die thuis graag wat voor het milieu doen, zijn ook geïnteresseerd dat te doen als ze in een hotel zijn’, aldus David Jerome, senior vice-president corporate social responsibility voor IHG in Hotels Magazine.

Meer berichten over IHG en Starwood:

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.