Vergadering aan vierkante tafels minst geslaagd

Vergadering aan vierkante tafels minst geslaagd

Vergaderen aan vierkante tafels is minder effectief dan aan bijvoorbeeld ovale tafels. Dit blijkt uit onderzoek van TNO. Door de inrichting aan te passen aan het doel van de vergadering wordt er efficiënter, nuttiger en plezieriger vergaderd.

De gangbare vierkante vergaderopstelling scoort significant minder goed dan de andere drie onderzochte opstellingen: bar, huiskamer en ovale vergadertafels.

Een baropstelling is beter voor de groepseenheid en samenwerking, een huiskamersfeer is optimaal voor gevoelige onderwerpen en de ovale tafel voldoet beter voor veel andere vergaderdoelen.

Meer betrokken

De vierkante vergadertafel heeft met name een minder gunstig effect op groepscohesie, betrokkenheid bij de inhoud, aantal mensen in het blikveld, een veilig klimaat en de overlegsfeer.

Vergaderen op barkrukken is volgens TNO doelmatig en oplossingsgericht en geschikt voor een innovatief klimaat. Daarnaast is het goed voor samenwerking en het genereren van ideeën.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.