Wijnsalon voor Pulitzer Hotel Amsterdam

Wijnsalon voor Pulitzer Hotel Amsterdam

Het Pulitzer Hotel in Amsterdam heeft een nieuwe wijnsalon. Gasten kunnen hier wijnen selecteren waar dan vervolgens voor hen een diner bij wordt bereidt. De wijnsalon is gevestigd in een voormalige nog historisch ingerichte apotheek.

De gast kan er dagelijks dineren op basis van de wijnkeuze. Er is dan ook alleen maar een wijnkaart aanwezig. Hierop staan wijnen van Terra Vitis, duurzame wijnen met respect voor mens, natuur en milieu.

Voor groepen is De Apotheek te reserveren voor wijnproeverijen, wijn/spijs combinaties en andere speciale evenementen. De Apotheek is tevens de thuisbasis van de nieuwe Terra Vitis Wineclub Amsterdam.

Peter Pulitzer, oprichter en naamgever van het huidige Starwood hotel had de eer om tijdens de opening als eerste lid te worden van de Terra Vitis wijnclub.

Historische plek

De voormalige apotheek waarin de wijnsalon is gevestigd, beschikt nog over het originele interieur uit 1800 en valt dan ook onder monumentenzorg. . Wijnsalon ‘De Apotheek’ is onderdeel van het restaurant Keizersgracht 238, maar met een eigen concept. Verantwoordelijke is de Food&Beverage manager van het Pulitzer hotel, Jos de Groot.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.