Budgethotel favoriete plek om vreemd te gaan

Budgethotel favoriete plek om vreemd te gaan

Een budgetvriendelijk hotel is de favoriete plek om vreemd te gaan. Althans, in de Engelse hoofdstad Londen. Andere uitkomsten van een enquête onder 2698 overspelige mensen: bijna iedereen boekt onder een valse naam en er wordt vooral contant betaald.

Datingsite AshleyMadison.com voerde een enquête uit onder 2698 overspelige mensen uit Londen. Ruim 70 procent van hen gaf aan vreemd te gaan in een goedkoop hotel en meer dan drie kwart van de ondervraagden bezoekt hetzelfde hotel met verschillende minnaars, zo schrijft AD.nl.

Boeken onder een valse naam doet bijna iedereen: 96 procent. Ook kiest een grote meerderheid (76 procent) ervoor om contant af te rekenen om niet betrapt te worden. De selectiecriteria voor een hotel zijn discretie en personeel dat geen oordeel velt. Er is wel een verschil tussen wat mineressen willen en krijgen: de dames gaan namelijk het liefst naar een chique hotelkamer.

Donderdag favoriete dag om vreemd te gaan

The Holiday Inn aan de Londense luchthaven Heathrow is de meest populaire bestemming voor overspel, aldus het artikel. 36 procent van de ondervraagden gaf aan er al minstens één keer te zijn geweest.

De favoriete dag om vreemd te gaan, is volgens de resultaten van de enquête de donderdag: 56 procent kiest voor die dag. En 63 procent van hen checkt in na 17.00 uur. Slechts 34 procent bekende te overnachten met zijn of haar minnaar, 41 procent blijft een halve dag.

‘Industrie met veel toekomst’

AD.nl quote directeur Noel Biderman van AshleyMadison.com: ‘Iedereen weet wat er gebeurt in goedkope hotelkamers, ver weg van huis. Dit is echter een industrie waar veel toekomst in zit. In de VS schieten discrete hotels voor overspelige koppels als paddenstoelen uit de grond. De kans is groot dat deze trend naar het Verenigd Koninkrijk en Europa komt overgewaaid.’