nieuws

Celstraf voor hotelprostitutie

Hotel

Personeel van het Bastion Hotel in Santpoort-Noord heeft in september 2012 een hotelprostituee aangeven. De verantwoordelijke loverboy die de hotelkamer boekte heeft hiervoor nu vijftien maanden celstraf gekregen.

Celstraf voor hotelprostitutie

Een loverboy die een hotelkamer regelde in het Bastion Hotel in Santpoort-Noord voor en zeventienjarige vrouw, is deze week door de Haarlemse Rechtbank veroordeeld tot vijftien maanden celstraf, met aftrek van voorarrest.

De 26-jarige man boekte een kamer in het hotel met een zeventienjarige vrouw. Zij ontving vervolgens steeds andere mannen op haar kamer. Deze bezoekjes alarmeerden het hotelpersoneel en de medewerkers waarschuwden daarom de politie.

De man heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan mensenhandel: een ander jonger dan achttien jaar ertoe aanzetten om seksuele handelingen te verrichten.

KHN startte in 2011 met workshops voor hotelmedewerkers om hen te leren illegale prostitutie te herkennen.

Reageer op dit artikel