nieuws

Eerste beelden nieuw paradepaardje Fletcher

Hotel

In Amsterdam zijn recent de bedden van het nieuwe Fletcher hotel voor het eerst beslapen. Het viersterren hotel – gevestigd in een ronde toren van 60 meter hoog met een diameter van 24 meter – is een bijzondere loot aan de stam van de Fletcher Hotels.

Eerste beelden nieuw paradepaardje Fletcher

Niet alleen is Fletcher Amsterdam pas het tweede nieuwbouwproject van de hotelgroep van eigenaar Chris Luken, ook qua uitstraling en afwerking steekt de hoteltoren letterlijk en figuurlijk boven de meeste andere Fletcher hotels uit. Vanwege het bijzondere karakter wordt het viersterrenhotel ook buiten de voucheractie gehouden van Fletcher en Kruidvat. Deze actie voor de particuliere markt past niet bij dit hotel dat op 80 procent zakelijke gasten rekent.

Op vrijdag 11 januari is dit zestigste hotel van Fletcher open gegaan. De toren is al een tijdje gereed en met het glaswerk, de vele cirkels en het gebruik van diverse tinten blauw nu al een opvallend baken langs de snelweg A2/A9. Investering in de hoteltoren: 30 miljoen euro.

‘De ronde vorm van de toren, maakte het lastig de ruimtes in te delen. De 120 kamers, allen hetzelfde type, hebben de vorm van een taartpunt. Deze vorm leende zich niet voor een aparte natte cel en daarom is gekozen voor een ronde douchecel midden in de kamers. De ronde vorm komt overal in het hotel terug,’ zegt general manager Trudy van der Hulst tegen Misset Horeca.

Op de bovenste etages bevinden zich dakterras, restaurant en bar&lounge met de naam Pi, de wiskundige term voor de verhouding tussen de omstrek en de diameter van een cirkel. Gasten hebben in Pi rondom wijds uitzicht over Amsterdam en omgeving. In het midden bevinden zich open keukens die onder leiding staan van Rafael San José. Personeel heeft geen zicht rondom dus is genoodzaakt zelf ook veel rondjes te lopen. Camera’s moeten helpen voorkomen dat gasten te lang wachten.

De hoteltoren staat onder leiding van Trudy van der Hulst (32), afkomstig van Hotel de Witte Raaf – 41 kamers – in Noordwijk. Daarvoor werkte Van der Hulst onder andere bij de Holland America Lijn (HAL), bij Barbizon Palace en bij Amrath Amsterdam.

Bekijk hier de fotoreportage van Fletcher Amsterdam

Reageer op dit artikel