nieuws

Eerste Duitse Waldorf Astoria open

Hotel

In Berlijn is deze week het eerste Duitse Waldorf Astoria Hotel geopend. Het hotel telt 232 kamers en suites, een bibliotheek, spa, dakterras, een bar en een restaurant. Het luxe hotelmerk van Hilton opent dit jaar ook een locatie in Amsterdam.

Eerste Duitse Waldorf Astoria open

Het Berlijnse hotel is gevestigd in een 118 meter hoog gebouw aan de Hardenbergstrasse, nabij de Kurfürstendamm. De leiding van het hotel is in handen van Friedrich Niemann. De realisatie van ‘zijn’ nieuwe hotel kostte ruim 200 miljoen euro. De Franse sterrenchef Pierre Gagniare tekent voor de invulling van het restaurant Les Solistes.

De kamers bevinden zich op de verdiepingen drie tot vijftien en 22 tot 32. Op de tussenliggende etages bevinden zich kantoren. Eén verdieping is gereserveerd voor rokers. Een standaard kamer kost 280 euro per nacht. Een ontbijtje 36 euro. Een Tower Suite van 90 vierkante meter (inclusief kitchenette) varieert tussen de 1500 en 3500 euro, voor de Presidential Suite van 280 vierkante meter kost 12.000 euro per nacht. De badkamers van het nieuwe hotel hebben verwarmde muren en via de spiegel kan vanuit het bad tv worden gekeken.

Hett vijfsterren Waldorf Astoria concurreert in Berlijn met hotels als het Ritz, Adlon, Carlton, het Hyatt en Hotel de Rome.

Reageer op dit artikel