nieuws

Enorme piek zoekopdrachten Amsterdamse hotels 30 april

Hotel

De zoekopdrachten naar Amsterdamse hotelovernachtingen voor 30 april zijn gestegen met 67 procent. Dit laat boekingssite Hotels.com weten. De enorme stijging wordt veroorzaakt door de aangekondigde troonswisseling van Koningin Beatrix.

Enorme piek zoekopdrachten Amsterdamse hotels 30 april

Direct na de aankondiging van Beatrix zag Hotels.com de vraag naar hotelovernachtingen in Amsterdam sterk stijgen. In Nederland nam het aantal zoekopdrachten naar hotels in de hoofdstad met 67 procent toe ten opzichte van de voorgaande dagen. Eerder deze week werd al bekend dat diverse luxe hotels in Amsterdam al vol zitten voor 30 april.

Het nieuws over de troonopvolging lijkt ook de populariteit van Amsterdam onder buitenlandse reizigers te vergroten. Op de Russische website van Hotels.com steeg het aantal zoekopdrachten naar overnachtingen in Amsterdam met 82 procent. Noorse reizigers zochten 52 procent vaker naar hotels in Amsterdam en in Ierland steeg de vraag met 46 procent.

Ook in Zweden (39 procent), Finland (37 procent), Spanje (30 procent), Frankrijk (24 procent), het Verenigd Koninkrijk (24 procent), Denemarken (23 procent) en Italië (21 procent) nam het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in Amsterdam toe.

Reageer op dit artikel