nieuws

Fletcher Amsterdam opent vrijdag 11 januari

Hotel

Het moet een nieuw landmark vormen langs de A2, een gebouw dat het begin en het einde van Amsterdam markeert. De toren is al enige tijd gereed en op vrijdag 11 januari opent het daarin gevestigde 60e Fletcher hotel de deuren.

Fletcher Amsterdam opent vrijdag 11 januari

Futuristisch design van de buitenkant en ‘Eco Chic’ van binnen typeren de 60 meter hoge toren, een ontwerp waarmee architectenbureau BenthemCrouwel in 2006 een door de gemeente Amsterdam uitgeschreven wedstrijd won.

Pi

In lijn met de opvallende cirkels in het ontwerp, hebben lounge, bar en restaurant de naam Pi, naar de wiskundige verhouding tussen de omtrek en diameter van een cirkel. Op de 19e en hoogste etage is een dakterras, op de 17e bevinden zich bar eb lounge, die een van de grootste piano’s ter wereld herbergt.

Het restaurant ligt op de 18e etage en biedt rondom uitzicht op Amsterdam en omgeving. Chairman van Fletcher Hotels, Chris Luken: ‘Een geheel rond restaurant met open keuken op grote hoogte is spectaculair en een aanwinst voor Amsterdam.’

60e hotel

Het 60e Fletcher hotel telt 120 kamers op viersterrenniveau. Op de begane grond is een Brizio Coffee Bar gehuisvest. Het hotel heeft 120 parkeerplaatsen onder en boven de grond.

De jonge designer Robert Kolenik tekende voor het interieur en staat bekend om zijn eigen stijl ‘Eco Chic’. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van veel duurzame, natuurlijke materialen die luxe en warmte uitstralen.

Glas, cirkels, blauw

Het exterieur heeft door het gebruik van glas, de cirkels en veel blauw een futuristisch karakter. Het hotel staat onder leiding van general manager Trudy van der Hulst.

Toevalligerwijs opent Fletcher op dezelfde dag als het nieuwe Park Inn by Radisson op Schiphol-Rijk, waarmee de regio Amsterdam er op één dag 270 kamers bij krijgt.

Reageer op dit artikel