nieuws

Hotels Amsterdam en Rotterdam scoren 7,3

Hotel

Hotels in Amsterdam en Rotterdam scoren gemiddeld een 7,3 op reviewsite zoover.nl. Met die score staan de steden op respectievelijk plek 22 en 21 in de top 25 van Europese bestemmingen voor een stedentrip. De Spaanse stad Valencia heeft de beste hotels met het gemiddelde rapportcijfer van 8,2.

Hotels Amsterdam en Rotterdam scoren 7,3

Uit het onderzoek van Zoover blijkt dat Londen de slechts scorende hotels heeft. De hotels krijgen hier een 6.8 en het gemiddelde kamercijfer is een 6.4.

Zoover analyseerde alle grote bestemmingen voor een stedentrip in Europa. Hotels in Valencia krijgen op de beoordelingssite de beste score, gevolgd door hotels in Berlijn (8,0). De vier- en vijfsterrenhotels in Berlijn en Valencia scoren gelijk: een 8,4. Hotels tot en met drie sterren worden in de Spaanse stad beoordeeld met een 8 en in de Duitse stad met een 7,7.

De hotels in Wenen (8,0) en Düsseldorf  (7,9) staan op de derde en vierde plek. Barcelona (7,9) sluit de top 5. Hiermee komen zowel steden in Spanje als Duitsland twee keer voor in de top vijf van beste hotelsteden. Bij het onderzoek is gekeken naar de waardering van 1, 2, 3, 4 en 5-sterrenhotels en de minimale hoeveelheid van hotels in een stad. Daarnaast is gekeken naar de populariteit van de steden.

Londen bungelt onderaan de lijst van 25 hotelsteden in Europa. De hotels krijgen hier het gemiddelde cijfer van een 6.8 en het gemiddelde kamercijfer is een 6.4. De 1- en 2-sterrenhotels scoren in Londen gemiddeld rond de 5. Hoewel deze hotels een ruime voldoende scoren voor de locatie, worden de service en kamers als onvoldoende beoordeeld. In Brussel kun je ook beter voor een ster meer gaan. Hier scoren hotels met 1 ster gemiddeld slechts een 3,4.

Ook onderaan de lijst staan Antwerpen (op nummer 24), Parijs (23) en met Amsterdam (22) en Rotterdam (21) ook twee Nederlandse steden. In Amsterdam worden de 1-sterrenhotels gemiddeld met een 4.2 gewaardeerd. De beoordeling voor de locatie van de hotels haalt het gemiddelde cijfer weer omhoog naar een 7.3.

De kwaliteit van de hotels zegt niet alles over de populariteit van een stad. Het klikgedrag op zoover.nl en het aantal beoordelingen van een stad levert een populariteitslijst van stedentripbestemmingen op. Qua populariteit zakt Valencia in de lijst naar de 14e plek. Er staan drie Nederlandse steden in de top 10: Amsterdam (6), Den Haag (9) en Maastricht (10).

Reageer op dit artikel