nieuws

Klacht over lawaai TT-hotel onterecht

Hotel

De ontwikkelaar van het nieuwe hotel op het TT-circuit in Assen heeft onterecht geklaagd over gevreesd lawaai van een opleidingscentrum voor monteurs in spe. De Raad van State heeft de bezwaren tegen de komst van het centrum ongegrond verklaard.

Klacht over lawaai TT-hotel onterecht

Langs het racecircuit in Assen wordt een viersterrenhotel gebouwd van tien verdiepingen. Het hotel vreest overlast van het opleidingscentrum. Hier worden monteurs in spe opgeleid. Ze kunnen er sleutelen en bouwen aan raceauto’s en –motoren.

Het centrum komt te liggen in TT World, een groot amusementspark met motorsport als centraal thema.

Jaarlijks trekt het circuit bij Assen zo’n 600.000 bezoekers. Met het hotel en TT World moeten dat er op termijn een miljoen worden. Volgens de ontwikkelaars van hotel en park past een opleidingscentrum niet in die plannen. Maar van andere bronnen in de directe omgeving, zoals van het TT-circuit zelf, is meer overlast te verwachten, zo had de gemeente Assen eerder aangevoerd. De Raad van State erkent dat ook.

TT World wordt gebouwd op een terrein waar tot voor kort nog de racebaan lag, de zogeheten Noordlus. Dat terrein kwam vrij na het inkorten van het circuit. Bij het amusementspark moeten ook 8000 parkeerplaatsen komen.

Reageer op dit artikel