nieuws

Macht van boekingssites neemt verder toe

Hotel

De macht van boekingssites neemt in de toekomst verder toe. Eén van de oorzaken is dat het kennisverschil over online boekingen tussen boekingssites en hotels groter wordt.

Macht van boekingssites neemt verder toe

Dat voorspelt Bart Reints Bok, die namens het merk Cubilis aanwezig is op de Horecava. Volgens Bok begint het bij het hebben van voldoende kennis om gasten naar de eigen hotelsite te halen. Daarnaast moet het systeem op de eigen site goed zijn.

Verder moet volgens Bok de reserveringstool vertrouwen uitstralen, zeker vanwege creditcardbetalingen. En moet de rate parity en beschikbaarheid goed zijn. ‘Als hotels het goed voor elkaar hebben, krijgen ze boekingen op hun site’.

Maar ondanks dat, neemt volgens Bok de macht van bookingssites verder toe. ‘De expertise van bookingsites ontwikkelt zich sneller dan die van hotels. Het is duidelijk, we kunnen niet meer zonder ze’.

Wel zijn er volgens Bok interessante ontwikkelingen gaande om met prijzen te spelen. ‘Denk aan de reviewsites. Met hogere reviewcijfers kun je hogere prijzen vragen dan de concurrent’.

Ook is een eigen applicatie op de Facebookpagina om kamers te boeken een optie. ‘In de VS is dit al behoorlijk groot. De tools zijn er ook in Nederland. De consument in Nederland is ook zover, denk ik’, aldus Bok.

Reageer op dit artikel