nieuws

Protest tegen Paradiso-hotel Amsterdam

Hotel

Omwonenden komen in het geweer tegen de hotelplannen van Paradiso Amsterdam. Ze hebben een vereniging opgericht om te protesteren tegen het idee van de poptempel een eigen hotel te bouwen op het aangrenzende braakliggende terrein.

Protest tegen Paradiso-hotel Amsterdam

Stop Bouw Weteringschans heet de vereniging die buurtbewoners hebben opgericht om te protesteren tegen de plannen van Paradiso, zo meldt AT5. De poptempel maakte begin dit jaar bekend een hotel te willen bouwen op het aangrenzende braakliggende terrein.

Het hotel moet fans volgens het artikel de gelegenheid bieden te slapen in kamers van de sterren. In de plannen zijn veertig kamers opgenomen, en verder een lobby waar kaarten kunnen worden gekocht, een coffee corner, een terras aan het water en een fietsenkelder.

De omwonenden, die zich nu dus hebben verenigd, vrezen voor de leefbaarheid van de woonwijk, ‘die toch al zo onder druk staat’. Zij vrezen dat door de komst van het hotel sprake zal zijn van een 24 uur entertainment centre op de Weteringschans.

De plannen voor het hotel moeten nog worden besproken door het stadsdeel Centrum.

Reageer op dit artikel