nieuws

Rechter beslist over gasaansluiting De Pier

Hotel

De Pier van Scheveningen wordt voorlopig niet van het gas afgesloten. Netbeheerder Stedin wacht eerst de beslissing af van de rechter. Die doet over een week uitspraak in het kort geding dat de curator van de failliet verklaarde Pier had aangespannen tegen Stedin.

Rechter beslist over gasaansluiting De Pier

‘Dat is in elk geval zeven dagen winst’, aldus curator Marc Udink van de Pier. ‘De kans dat er in de tussentijd een oplossing komt, is aanzienlijk groot’, zei hij donderdag 17 januari na afloop van de zitting.

Wetgeving

Zonder gas komen de winkeliers op de Pier in de kou te staan. Volgens Udink is dat wettelijk niet toegestaan, ook al zijn de gasrekeningen niet betaald.

Volgens Stedin gaat het hier echter om een zakelijke aansluiting en worden er geen consumenten benadeeld ‘Wij zijn genoodzaakt om de gastoevoer af te sluiten, omdat de Pier geen contract heeft met een energieleverancier, hoe vervelend dat ook is’, zei een woordvoerder.

Udink praat de komende dagen met de winkeliers en de gemeente Den Haag om de gastoevoer veilig te stellen.

Failliet

De eigenaar van de Pier, Van der Valk, had eerder deze maand het faillissement aangevraagd. Volgens het horecaconcern, dat een restaurant en een casino op het bouwwerk exploiteerde, was de Pier niet rendabel te krijgen.

Interesse

Udink is in gesprek met verschillende partijen die de Pier willen overnemen. ‘Wij moeten kijken of de Pier gered kan worden, het is een nationaal monument. Niemand kan zich Scheveningen voorstellen zonder Pier.’

Bron: ANP

Reageer op dit artikel