nieuws

Ruim 200 illegale hotels in centrum Amsterdam

Hotel

De gemeente Amsterdam heeft aanwijzingen dat in 220 panden in het centrum illegale hotels worden geëxploiteerd. De meest verdachte ondernemingen zijn gevestigd op de Wallen, deze 61 worden op dit moment onderzocht.

Ruim 200 illegale hotels in centrum Amsterdam

Het aantal illegale hotels in Amsterdam is de afgelopen jaren toegenomen, zo schrijft Metro op de website. Volgens het dagblad zijn er naar schatting van de gemeente momenteel 220 in het centrum van de hoofdstad.

De 61 meest verdachte bevinden zich op de Wallen en worden onderzocht, aldus Metro. Daarvan zijn er zeventien inmiddels illegaal verklaard. Negen daarvan konden direct worden gesloten vanwege geringe brandveiligheid, voor de resterende acht is nog een rechtelijke uitspraak nodig.

In het artikel wordt woordvoerder Jan-Jaap Eikelboom van stadsdeel Centrum geciteerd. Hij laat weten dat sinds november vorig jaar extra is ingezet op het tegengaan van illegale exploitaties. Volgens hem bevatten illegale hotels tussen de vier en twintig bedden en zijn ze vaak in trek vanwege de lage tarieven.

Reageer op dit artikel