nieuws

Sterke groei Louvre Hotel Group

Hotel

Louvre Hotel Group is in 2012 fors gegroeid. In totaal opende de Franse groep afgelopen jaar 70 nieuwe hotels, waarvan 48 buiten Frankrijk, goed voor bijna 8000 kamers. Voor 2013 staan nog eens 80 nieuwe hotels in de planning.

Sterke groei Louvre Hotel Group

Louvre richtte haar expansie voornamelijk op de BRIC-landen. Zo openden 16 hotels in China, vijf in India en behaalde de drie hotels in Brazilië een omzetgroei van 25 procent. Ook in 2013 ligt de aandacht in deze gebieden, waarbij extra nadruk zal komen op Latijns Amerika.

Daarnaast zijn Afrika en het Midden-Oosten belangrijke gebieden voor Louvre, met 55 bestaande hotels en 24 concrete projecten die geopend worden in de komende vier jaar, zijn. De groep consolideert zich hiermee op de nummer vier positie in de hotelrankings van deze gebieden.

Europa

Ook dichter bij huis breidt Louvre, met onder meer Golden Tulip, flink uit. In 2012 werden 16 nieuwe hotels geopend in Europa (buiten Frankrijk), ten opzichte van zeven in 2011. In Nederland voegde Louvre Royal Tulip hotel de Heerlickheijd van Ermelo, Golden Tulip Ampt van Nijkerk en Golden Tulip Amsterdam West toe aan het portfolio.

Ook Zuid- en Oost-Europa groeien, het aantal hotels in Oost-Europa zal tot 2014 zelfs verdubbelen. Thuisland Frankrijk zag met 22 nieuwe hotels de meeste openingen. Op dit moment bevindt 42% van de hotels van Louvre zich buiten Frankrijk, een stijging van 10 procent sinds 2007. Het totaal aantal hotelkamers van Louvre Hotels Group bedraagt nu het zevenvoudige van 2007.

2013

Dit jaar wil Louvre Hotels Group tussen de 80 en 85 nieuwe hotels te openen, waarvan driekwart buiten Frankrijk. Wel komen er tot 2016 16 hotels bij in Franse overzeese gebieden als martinique, Frans Guyana, Guadeloupe en Réunion. Hiervoor gaat Louvre een samenwerking aan met vastgoedinvesteerder Groupe Aci Outremer.

Reageer op dit artikel