nieuws

Airbnb praat met Amsterdam over illegale hotels

Hotel

De gemeente Amsterdam heeft een gesprek gevoerd met vertegenwoordigers van Airbnb, de website waarop particulieren slaapruimtes aanbieden. Uitkomst van het gesprek is dat Airbnb en de gemeente gaan samenwerken om illegale hotels van de site te weren.

Airbnb praat met Amsterdam over illegale hotels

Dat meldt Het Parool. PvdA-wethouder Freek Ossel ging vrijdag in gesprek met de directeur van Airbnb Europa, een juridisch adviseur en een vertegenwoordiger van het hoofdkantoor van Airbnb uit San Francisco.

Airbnb en Amsterdam binden samen de strijd aan tegen woningen die vrijwel permanent als hotel worden verhuurd en dus niet beschikbaar zijn voor mensen die een woning zoeken. Uit onderzoek blijkt dat zevenhonderd van de vierduizend woningen in Amsterdam die via Airbnb worden verhuurd, als illegaal hotel worden bestempeld.

‘De site wil geen platform zijn voor malafide ondernemers en is daarom bereid met ons een protocol te ontwikkelen dat misbruik van de site voorkomt’, aldus wethouder Ossel op Parool.nl.

Amsterdam is voor Airbnb een belangrijke markt. Amsterdam is met vierduizend aangeboden accommodaties een van de snelst stijgende markten in Europa. Bijna alle wijken in Amsterdam zijn inmiddels vertegenwoordigd op Airbnb.

Reageer op dit artikel