nieuws

ANVR: ‘Meivakantie twee weken

Hotel

Als het aan reisorganisatie ANVR ligt, wordt de meivakantie in het vervolg twee weken. Aanleiding voor dit idee is de instelling vna Koningsdag op 27 april. Ook de ANWB is voorstander van het plan.

ANVR: ‘Meivakantie twee weken

De meivakantie was volgens Marcus van Tol van de ANWB altijd gekoppeld aan 5 mei en Koninginnedag. ‘Maar nu we de verjaardag van onze vorst niet langer op 30 april vieren maar drie dagen eerder, biedt dat ook kansen in het vakantierooster’, aldus Van Tol in De Telegraaf.

De ANWB heeft de vaste Kamercommissie van Economische Zaken een brief gestuurd met een verzoek de meivakantie voor een duur van twee weken te bepalen.

Van Tol: ‘We hopen dat zij in samenspraak met de onderwijsminister komen tot invoering van deze langere meivakantie. Die zou een volwaardig alternatief voor de zomervakantie zijn, waarbij prijzen en bezetting van accommodaties gunstiger zijn.’

Reageer op dit artikel