nieuws

Beatrix-expositie in Hotel Pulitzer

Hotel

Vijfsterren hotel Pulitzer in Amsterdam opent op 1 maart de expositie ‘Beatrix in Hotel Pulitzer’ in de Art Gallery van het hotel.

Beatrix-expositie in Hotel Pulitzer
Gera Zoet

Met de expositie van kunstwerken van Koningin Beatrix eert het hotel het staatshoofd dat op 30 april aftreedt. Hotel Pulitzer bevindt zich op slechts 650 meter van het Koninklijk Paleis op de Dam. De officiële opening van de tentoonstelling is op 1 maart. De expositie loopt tot en met 31 mei 2013.
De collectie bestaat uit werken van kunstenaars als Gera Zoet, Charlene van den Eng, Emelie Jegerings en Ankie van Lier. Elk tentoongesteld werk wordt opgenomen in een speciale kaartenserie met informatie over het kunstwerk.
Wedstrijd
Aan de expositie is een wedstrijd voor kinderen verbonden. Zij mogen voor 30 april hun portret van Beatrix inleveren bij de hotelconcierge of op de facebookpagina van het hotel plaatsen. De winnaar krijgt een overnachting met zijn familie aangeboden. De uitslag wordt op 1 mei bekend gemaakt.
Het hotel organiseert de expositie in samenwerking met de internationale media-organisatie Fransastic. Sinds 2007 verzorgt Fransastic in de Art Gallery in het vijfsterrenhotel de tweemaandelijks wisselende exposities.

Reageer op dit artikel