nieuws

Boekingen Amsterdam 29 april 450 procent gestegen

Hotel

Het aantal hotelboekingen via Weekendjeweg.nl voor Amsterdam met aankomstdatum 29 april kent een stijging van maar liefst 450 procent ten opzichte van vorig jaar. De belangstelling voor een verblijf in de hoofdstad rondom Koninginnedag kent – door de troonswisseling – een toename van 80 procent.

Boekingen Amsterdam 29 april 450 procent gestegen

‘Een stijging van het aantal boekingen met aankomstdatum 29 april van 450 procent’, zo meldt Weekendjeweg.nl op verzoek van MissetHoreca.nl. Nadat koningin Beatrix maandag 28 januari meldde dat ze op 30 april afstand doet van de troon en wordt opgevolgd door haar zoon Prins Willem-Alexander, is een run ontstaan op kamers in Amsterdam.

Weekendjeweg.nl meldt eveneens een fikse stijging van het aantal boekingen in Amsterdam rondom Koninginnedag, als in het centrum de troonsopvolging plaatsvindt. Die toename is 80 procent.

Kamerprijzen

‘De prijzen van de kamers kennen een stijging die ligt tussen de 100 en 125 procent ten opzichte van een ‘normale’ Koninginnedag’, aldus de boekingssite. ‘En die laatste prijzen liggen op hun beurt al weer 100 tot 125 procent hoger dan een reguliere aankomst.’

Op Weekendjeweg.nl zijn de dagen rond Koninginnedag niet ‘on hold’ gezet, ‘tenzij hotels vol zijn. De prijzen zijn flink omhooggegaan, voor de partijen geldt pakken wat je pakken kunt.’

Amsterdam

Donderdag 31 januari meldde MissetHoreca.nl al dat de zoekopdrachten naar Amsterdamse hotelovernachtingen voor 30 april bij Hotels.com met 67 procent waren gestegen ten opzichte van de dagen daarvoor.

Eerder deze week werd al bekend dat diverse luxe hotels in de hoofdstad alle kamers al hebben gevuld voor 30 april.

Reageer op dit artikel