nieuws

Brand in Beatles-hotel in Liverpool

Hotel

Een van de bekendste hotels van Liverpool, het Hard Day’s Night Hotel ook wel het Beatles-hotel genoemd, is getroffen door brand. Alle hotelgasten konden tijdig het pand verlaten, waardoor er geen slachtoffers zijn gevallen.

Brand in Beatles-hotel in Liverpool

Wel is er veel schade, zo melden Britse media. Hoeveel exact is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat in het hotel veel kostbare spullen staan die refereren aan de fameuze Britse popband The Beatles.

Ooggetuigen melden dat er grote vlammen uit The John Lennon Suite kwamen. Aangenomen wordt dat deze kamer verloren is gegaan. In deze suite stond onder andere de witte Steinway-piano waarmee John Lennon zijn hit ‘Imagine’ (1971) maakte.

De hoteldirectie laat weten dat alle gasten binnen tien minuten het hotel uit waren. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Momenteel wordt onderzocht hoe groot de schade is. Pas daarna kan bekend worden gemaakt wanneer het hotel weer open kan voor gasten.

Het Hard Day’s Night Hotel opende in 2008 haar deuren. Misset Horeca bezocht kort na de opening het hotel en maakte er een videoverslag van.

Reageer op dit artikel