nieuws

Brandweer overwoog uitbranden Hotel De Draak

Hotel

Hotel De Draak in Bergen op Zoom is op het nippertje gered. Het hotel van de bekende hotelman Frans Hazen vatte dinsdagavond vlam. De brandweer was dicht bij het besluit om het pand uit te laten branden. De schade aan het hotel is enorm.

Brandweer overwoog uitbranden Hotel De Draak

Het monumentale hotel De Draak in Bergen op Zoom werd dinsdagavond getroffen door brand. Daarbij vielen geen gewonden. Wel ontstond de nodige schade aan het hotel, dat oorspronkelijk stamt uit de Middeleeuwen en later een aantal keren is herbouwd.

De brand is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in de sauna. Ongeveer dertig hotelgasten zijn ondergebracht in een andere vestiging van het hotel op de hoek van de straat, meldde de brandweer.

Het duurde lang voordat de brandhaard kon worden gelokaliseerd. Omliggende panden, zoals het stadhuis, werden ontruimd. Bezoekers van een nabijgelegen schouwburg zijn na de voorstelling die ze bezochten via de achteruitgang weggeleid van de Grote Markt.

Bewoners van vijftien woningen van een naastgelegen appartementencomplex moesten zich voorbereiden op een evacuatie, maar zij mochten uiteindelijk thuisblijven. Aan het begin van de nacht, na uren blussen, had de brandweer het vuur onder controle. Er is geen asbest vrijgekomen.

Eigenaar Frans Hazen spreekt van een grote ravage in het hotel. ‘Je denkt van te voren te weten wat je ongeveer gaat aantreffen, maar het is één grote woestenij. Mensenlieven, wat moet hier gedaan worden om het weer goed te krijgen. De schade is immens’, aldus Hazen op OmroepBrabant.nl.

Volgens Hazen had het niet veel gescheeld of de brandweer had besloten het pand uit te laten branden. Ondanks de enorme schade garandeert Hazen dat De Draak deze tegenslag overleeft. Net als zeshonderd jaar geleden, toen De Draak ook getroffen werd door brand.

Reageer op dit artikel