nieuws

Groot toerisme-onderzoek van start

Hotel

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) is gestart met een grootschalig onderzoek naar buitenlandse toeristen. Het Onderzoek Inkomend Toerisme vindt éénmaal per vier jaar plaats en loopt van februari 2013 tot en met februari 2014.

Groot toerisme-onderzoek van start

Tienduizend bezoekende toeristen worden het komende jaar ondervraagd. Doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in wie er komen, waarom ze voor Nederland kiezen, welke activiteiten ze ondernemen en hoeveel ze uitgeven.

Met de te verkrijgen informatie scherpt NBTC haar marketingstrategie verder aan. Uitgangspunt van het onderzoek is om de buitenlandse gast in een zo vroeg mogelijk stadium van zijn reis te benaderen.

Dit betekent dat bezoekers worden benaderd bij zogenaamde points of entry zoals Schiphol, tankstations aan de grens, ferry-terminals en in internationale treinen. Ook worden ze benaderd in hun gekozen accommodaties zoals hotels, bungalowparken en campings.

Het onderzoek loopt van februari 2013 tot en met februari 2014. In september 2014 zijn de resultaten beschikbaar, maar NBTC verwacht tussentijds te kunnen rapporteren.

Reageer op dit artikel