nieuws

Hotelkamers Amsterdam van 125 naar 120 euro

Hotel

Hotelkamers in Amsterdam worden in vergelijking met andere Europese hoofdsteden steeds goedkoper. Een Amsterdamse hotelkamer kost in 2013 gemiddeld €120 per nacht; bijna €5 minder dan vorig jaar. De gemiddelde prijs van een hotelkamer in Europa ligt op ruim €130.

Hotelkamers Amsterdam van 125 naar 120 euro

Dat blijkt uit het rapport ‘European Cities Hotel Forecast 2013’, van accountants- en adviesbureau PwC, meldt Het Parool. Voor de prognose werden negentien grote Europese steden onder de loep genomen. Het duurst zijn dit jaar de hotelkamers in Parijs: de gemiddelde prijs ligt daar op €267. Daarna volgen de Zwitserse steden Genève (€254) en Zürich (€224). Het goedkoopst zijn de kamers in Praag, met een prijs van €74.

In 2013 houdt de negatieve trend, die het afgelopen jaar bij de Amsterdamse hotelmarkt is ingezet, aan, zo rapporteert het bureau. In de hoofdstad zullen de gemiddelde inkomsten per beschikbare hotelkamer zelfs met ruim 3 procent dalen. Alleen Madrid (5,8 procent) en Londen (6,8 procent) laten een grotere daling zien, luidt de voorspelling.

De bezetting van hotelkamers in Amsterdam is ook teruggelopen: in de eerste negen maanden van 2012 daalde die met 1,2 procent.

Amsterdam kreeg er recent diverse hotelkamers bij:

Fletcher Amsterdam

Park Inn by Radisson

Andaz Amsterdam

Waldorf Astoria (gepland)

Reageer op dit artikel