nieuws

‘Hotels uit Maastricht Congres Bureau

Hotel

Een aantal Maastrichtse hotels trekt zich met ingang van 1 januari 2014 terug uit het Maastricht Congres Bureau (MCB). Maastricht Aktueel meldt dat de hotels dit hebben besloten, omdat ze vinden dat het MCB te weinig congressen naar de stad haalt en niet transparant opereert. MCB ontkent in hetzelfde bericht dat de samenwerking is stopgezet.

‘Hotels uit Maastricht Congres Bureau

De Maastrichtse hotels die zijn verenigd in de stichting Samenwerkende Hotels (Sahot) trekken zich per 1 januari 2014 terug uit het MCB, zo schrijft Maastricht Aktueel. Ze zouden dit besluit volgens het artikel kenbaar hebben gemaakt middels een email aan de directeur van MCB.

In de mail, die in het bezit is van Maastricht Aktueel, zou staan dat de in de stichting Sahot verenigde hotels van mening zijn dat MCB te weinig congressen naar de stad haalt en niet transparant opereert.

Binnen MCB zou volgens het artikel zo’n 400.000 euro omgaan, waaraan de hotels ongeveer een kwart bijdragen. De salesinspanningen en de resultaten daarvan laten in de ogen van Sahot echter te wensen over. Bovendien zou onduidelijk zijn waar het geld naartoe gaat.

Opzegging

De opzegging geldt per 1 januari 2014, omdat een opzegtermijn van een jaar geldt. Maastricht Aktueel meldt dat het vertrek van de hotels echter niet onherroepelijk is. MCB heeft tot maart de tijd om orde op zaken te stellen, aldus de bewuste mail.

In het artikel komt ook directeur Marcel Knols van MCB aan het woord. Hij ontkent dat sprake is van een stopzetting. Volgens hem is juist een verdergaande intensivering van de samenwerking afgesproken.

Reageer op dit artikel