nieuws

Minder bezoekers en bestedingen in wellnesscentra

Hotel

Wellnesscentra en sauna’s hebben afgelopen jaar te kampen gehad met een lagere bezettingsgraad en met minder besteden per bezoeker. Dat blijkt uit cijfers van het economisch bureau van de Rabobank.

Minder bezoekers en bestedingen in wellnesscentra

De bezettingsgraad van de gemiddelde sauna in Nederland daalde afgelopen jaar met 10 tot 20 procent ten opzichte van 2011. De gemiddelde besteding per bezoeker daalde van 40 to 60 euro naar 35 tot 55 euro.

Onderzoekers van de Rabobank reageren enigszins verbaasd op de cijfers. Ze hadden een stijging verwacht omdat in crisistijd, zo redeneert Rabobank, mensen vanwege stress meer behoefte zouden hebben aan ontspanning zoals een bezoekje aan de sauna.

Daarnaast blijkt dat mensen die wel naar de sauna gaan steeds vaker kiezen voor aanbiedingen en kortingen. ‘Bijna niemand betaalt meer de volle mep. Ook zie je dat veel sauna’s een tarief gaan rekenen voor een dagdeel, zodat je bijvoorbeeld voor een avond naar de sauna voordeliger uit bent’, aldus Annemarie Kuijer van Rabobank op Nu.nl.

Reageer op dit artikel