nieuws

Nieuwe eigenaar voor Amstel Hotel

Hotel

Het Amstel Hotel in Amsterdam is naar nu blijkt ruim een jaar geleden verkocht aan Mayfair Investment Incorporation S.A. van de Qatarese zakenman M. Ghanim Bin Saad al Saad. De verkoop van het fameuze Amsterdamse vijfsterrenhotel wordt gemeld in het jaarverslag van het hotel.

Nieuwe eigenaar voor Amstel Hotel

Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van het onlangs gedeponeerde jaarverslag over 2011. Mayfair Investement Incorporation S.A. heeft het hotel overgenomen van de Libanees M. Touric Aboukhater, die het Amstel Hotel samen met zes andere hotels voor €450 miljoen in 2011 verwierf van de Morgan Stanley Bank, meldt Wijnoordholland.nl.

Het management van het Amstel Hotel is in handen van InterContinental Hotel Group. De dagelijkse leiding van het prestigieuze hotel is sinds halverwege vorig jaar in handen van Anita Bos, die de Zweed Nils Axing opvolgde. Bos kwam over van NH Hoteles. Axing is inmiddels aan het werk in Abu Dhabi op een paar honderd kilometer afstand van Qatar.

Bos laat aan MissetHoreca.nl weten dat het ‘geen spannend verhaal is’ en dat de zakenman uit Qatar eigenaar is van het vastgoed. ‘Ze waren al eigenaar voor mijn komst. We zijn met elkaar in gesprek over een verbouwing voor een nieuwe bar in het hotel. Die komt op de begane grond en moet half april open gaan’, aldus Bos.

Reageer op dit artikel