nieuws

Portugese hotels profiteren niet van toerismegroei

Hotel

Het aantal buitenlandse toeristen in Portugal is afgelopen jaar fors toegenomen naar een recordhoogte. Portugese hotels hebben echter niet kunnen profiteren van de groei en noteerden slechts een omzettoename van 2 procent.

Portugese hotels profiteren niet van toerismegroei

Afgelopen jaar bezochten 7,7 miljoen toeristen Portugal. Een toename van 54 procent, meldt persbureau Reuters. De hotelomzet steeg slechts met 2 procent tot 1,86 miljard euro.

Portugal is een van de landen waar de eurocrisis hard is aangekomen. Het Zuid-Europese land maakte afgelopen jaar de ergste crisis mee sinds 1970. Portugal is een van de armste landen van de Europese Unie. 10 Procent van de bevolking werkt in de toeristenindustrie. De meest bezochte gebieden zijn de Algarve en de steden Lissabon en Porto.

Reageer op dit artikel