nieuws

Accor opent Novotel aan Rotterdamse Coolsingel

Hotel

Accor krijgt haar gewenste viersterrenhotel aan de Rotterdamse Coolsingel. Deze week werd bekend dat de keten een Novotel gaat exploiteren in het nieuw te bouwen complex Forum, in centrum van de Maasstad.

Accor opent Novotel aan Rotterdamse Coolsingel

Accor hotels heeft al geruime tijd de ambitie om zich met een vier sterren formule aan de Coolsingel te vestigen en zo haar positie te versterken in de Rotterdamse binnenstad.

Vastgoedinvesteerder Bouwinvest maakte deze week bekend een deel van nieuwbouwproject Forum te hebben gekocht van projectontwikkelaar Multi en daar met dochteronderneming Bouwinvest Dutch Institutional Hotel Fund NV een hotel te realiseren. Accor huurt vervolgens het hotel.

Multifunctioneel complex

Het vier sterren Novotel wordt onderdeel van het multifunctionele project Forum Rotterdam, een door Rem Koolhaas en Reinier de Graaf van OMA ontworpen multifunctioneel complex van Multi Vastgoed. De bouw moet dit voorjaar beginnen. Het complex herbergt winkels, appartementen, horeca en kantoren en sluit aan op het naastgelegen bankgebouw van ABN-AMRO.

Groeistrategie

‘Met deze contractondertekening voegen wij een unieke, centrale locatie in de binnenstad van Rotterdam toe aan ons Novotel-portfolio’, zegt Caro van Eekelen, Managing Director Accor Nederland.

‘We zijn blij dat Accor Hotels onderdeel uitmaakt van het ambitieuze plan om de Rotterdamse binnenstad te verrijken’, zegt Van Eekelen. ‘Een prachtige nieuwe mogelijkheid voor Novotel om onze zakelijke en toeristische gasten met trots te verwelkomen. Dit project sluit naadloos aan bij de door Accor ingezette groeistrategie. Vorig jaar tekenden we bijvoorbeeld vijf nieuwe franchise hotelcontracten.’

Sterke huurder

Voor Bouwinvest is dit de tweede belegging in project Forum Rotterdam. Vorig jaar kocht Bouwinvest van Multi de 56 luxe huurappartementen in Forum Rotterdam. Allard van Spaandonk, directeur Nederland Bouwinvest: ‘Een hotel in het centrum van een van de vier grote Nederlandse steden met een sterke huurder, is precies het product dat wij zoeken voor ons hotelfonds. De nabijheid van veel horeca, cultuur en bedrijvigheid maakt dat de ligging van dit hotel ideaal is voor zowel toeristen als zakelijke hotelgasten.’

Reageer op dit artikel