nieuws

China bouwt van BRICS-landen meeste hotels

Hotel

China loopt in het rijtje van opkomende economiën, de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en sinds kort Zuid Afrika), voorop als het gaat om hotels onder constructie.

China bouwt van BRICS-landen meeste hotels

In China worden momenteel 537 nieuwe hotels gebouwd. Dat is bijna twee keer zoveel als in de nummer twee in het rijtje van de BRICS-landen: India. Daar bouwt men aan 295 hotels.

Van die 537 nieuwe hotels in China, is ook nog eens een fors deel grote hotels. Ruim 320 van de projecten krijgt meer dan 250 kamers. Het totaal aantal kamers dat er de komende jaren in China bij komt, overstijgt de 150.000.

Bezettingsgraad

De enorme groei in kamers is opvallend, aangezien de gemiddelde bezettingsgraad in China op 61 procent ligt, schrijft Hotelchange.com.

De 295 hotels die in India gebouwd worden, zijn goed voor zo’n 48.000 kamers. Rusland krijgt er 116 hotels met 37.000 kamers bij. Alleen al in Sotchi, waar in februari 2014 de Olympische winterspelen worden gehouden, worden 17 hotels en resorts met 4800 kamers gebouwd.

Opvallend genoeg openen in Brazilië, waar in 2014 het WK voetbal en in 2016 de Olympische zomerspelen worden georganiseerd, slechts twintig nieuwe hotels, goed voor 3600 kamers. Zuid Afrika ziet elf hotelopeningen met 2400 kamers.

Reageer op dit artikel