nieuws

Chinese delegatie geïnteresseerd in duurzaamheid Hotels van Oranje

Hotel

Een delegatie van de Chinese Landsea Groep heeft deze week de Hotels van Oranje in Noordwijk bezocht. Doel van het bezoek was informatie vergaren over de brede toepassing van duurzaamheid. De Hotels van Oranje waren door het Nederlands Centrum van Handelsbevordering geselecteerd om als voorbeeld te dienen.

Chinese delegatie geïnteresseerd in duurzaamheid Hotels van Oranje

Het Noordwijkse hotel verwierf in juni 2012 als eerste bestaande vijfsterrenhotel in Nederland het Green Globe certificaat en werd onlangs bekroond met de prestigieuze Green Hotel of the Year Europe Award. Zij mogen zich daarmee het meest groene hotel van Europa noemen.

De Hotels van Oranje zijn trots op deze prestatie. ‘Ongeveer een jaar geleden hebben we een duurzaamheidbeleid geformuleerd en nu al wordt dat door autoriteiten in ons vak internationaal op waarde geschat’, aldus algemeen directeur Jaap Liethof. ‘Duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen is één van de pijlers onder onze beleidsvisie. Het is niet alleen de keuze van materialen, het aanbrengen van LED-verlichting of het verplichten van de sales medewerkers om in milieubewuste auto’s te rijden. Het is een manier van denken, van zakendoen. De toekenning van certificaten en awards is een illustratie van het feit, dat we op de goede weg zijn.’

Toekomstige ontwikkelingen

De delegatie uit China stond onder leiding van de Chief Executive Vice President van de groep, de heer Xiang Jiong. Ook de hoogste functionaris van de Europese organisatie gaf acte de présence, evenals de heer Ouyang Rui, vice president Mergers and Investment. De laatste was onder de indruk van de stand van zaken bij de Hotels van Oranje. ‘We zullen zeker terugkomen om de toekomstige ontwikkelingen op de voet en ter plaatse te volgen’, aldus Ouyang.

De informatie over de nieuwbouwplannen werd met interesse gevolgd. Inwoners van China krijgen namelijk vanaf 1 juli 2013 de mogelijkheid om te emigreren, mits ze een aanzienlijk bedrag in een sociaal fonds storten. Maar liefst 60 procent van de inwoners die daaraan kunnen voldoen, overweegt zich elders te vestigen. Nederland blijkt één van de voornaamste kandidaten voor permanente vestiging van Chinezen te zijn, naast Spanje en Portugal. In die keuze speelt mee dat Nederland in de mondiale top-3 van de ouderenzorg staat. Noordwijk heeft door de gunstige ligging ten opzichte van de internationale school in Wassenaar, een streepje voor.

Landsea Groep

De Landsea Groep is in China marktleider op het gebied van duurzaam vastgoed en pionier op het terrein van de toepassing van groene technologie in gebouwen. Het bedrijf is uitgegroeid tot één van de drijvende krachten achter China’s schone revolutie. Tenminste 2% van haar omzet wordt besteed aan onderzoek en ontwikkeling van duurzame bouwen. Het Landsea Student Bijstandsfonds steunt onderzoek naar duurzaamheid en het Landsea Groen Fonds heeft onlangs 10 miljoen yuan gekregen ter ondersteuning van de duurzaamheid van de openbare diensten. Haar visie is, dat ondernemingen niet kunnen kiezen voor een duurzaamheidbeleid, maar dat het onderdeel is van toekomstige ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel