nieuws

East Village Concepts start showroom voor b&b’s

Hotel

Om eigenaren van bed&breakfasts beter van dienst te zijn en te laten zien wat mogelijk is, opende ontwerp- en adviesbureau East Village Concepts in Amsterdam een showroom die is ingericht als b&b kamer.

East Village Concepts start showroom voor b&b’s

Interieurontwerper Frank ter Horst en marketingadviseur Elvira Wilthagen willen met hun kersverse showroom voor b&b’s de branche professionaliseren en positioneren als iets anders dan hotels. ‘Gasten die een b&b boeken, zouden niet naar een hotel gegaan zijn’, zeggen de eigenaren van East Village Concepts.

Op 14 maart openden ze hun showroom in hartje Amsterdam. ‘We willen b&b-eigenaren de ogen openen. We zien vaak dat ze een hotelkamer kopiëren, maar dat werkt niet. Een gemiddelde hotelkamer is te strak en klinisch voor de persoonlijke sfeer die gasten in een b&b zoeken. Wij laten zien dat met creatief materiaalgebruik en het gebruiken van unieke en authentieke elementen de juiste sfeer gezet wordt.’

Ook hebben de twee een professionalisering in de branche voor ogen. Ze willen een label opzetten met kwalitatieve b&b’s. ‘We willen het Design Hotels van de b&b’s worden.’ De bijbehorende site moet voor het einde van het jaar online.

Reageer op dit artikel