nieuws

Geen schadevergoeding Polen voor ss Rotterdam

Hotel

Woonbron krijgt geen €40 miljoen schadevergoeding van de Poolse overheid. De woningbouwcorporatie had de claim ingediend, omdat Polen oplevering van het cruiseschip ss Rotterdam fors had vertraagd. Het Europese Hof in Straatsburg heeft de claim afgewezen.

Geen schadevergoeding Polen voor ss Rotterdam

Het uitblijven van de schadevergoeding van de Poolse overheid wordt gemeld door een woordvoerster van Woonbron naar aanleiding van een bericht over de ss Rotterdam in het Financieele Dagblad.

De ss Rotterdam lag in 2006 in de haven van de Poolse stad Gdansk, waar het opgeknapt zou worden. Het schip bleek echter vol met asbest te zitten, moest vertrekken en mocht vervolgens niet terugkeren. Dat laatste was wel de afspraak met de Polen. Het schip werd uiteindelijk in Duitsland opgeknapt.

De vertraging kostte Woonbron €52 miljoen. Een woordvoerster benadrukt dat als Woonbron wel de schadevergoeding had gekregen, dat een meevaller was geweest. ‘Dit is dus geen extra verlies voor ons. De investering van €257 miljoen in het schip blijft dus wat het is.’

Woonbron raakte in financiële problemen door de verbouwing van het voormalig cruiseschip, die veel duurder uitviel dan vooraf was verwacht. Het hotelschip werd in november 2012 verkocht aan WestCord Hotels voor €29,9 miljoen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel